MMA Federasyonu 3 Sporcu 3 Dünya Şampiyonu 3 Asker Selamı

TÜM ENĞELLEMELERE RAĞMEN

MMA FEDERASYONUNDAN 3 ASKER SELAMI 

3 SPORCU 3 ALTIN 3 MMA DÜNYA ŞAMPİYONU

30 Ekim – 04 Kasım Tarihleri arasında İtalya’nın Pissa Kenti’nin
Carrara Şehrinde yapılan WMMAF (World MMAFederasyonu) düzenlediği MMA Dünya Şampiyonasına katılan sporcularımızı başarılarından kaynaklı gönülden kutluyoruz.

  • Alperen Karabulut 47 Kg da İlk maçını İtalyan Samuele Manfrone ye karşı yaptı ve Finalde Polonyalı
    Enrico Piangatelli yi yenerek 47 Kg Yıldız Erkeler Kategorisinde MMA Dünya Şampiyonu oldu.
  • Furkan Yasir Yalçın 69 Kg daFinalde Polonyalı İgor Mokowski yi yenerek Yıldız Erkeller Kategorisinde 69 Kg da MMA Dünya Şampiyonu oldu.
  • Yunus Emre Şahbaz 86 Kg daİlk maçını Yarı finalde Polonyalı Danian Seweryn e karşı yaptı.Finalde Rus rakibi Kemal Kecherukov u yenerek 86 Kg da Büyük Erkekler Kategorisinde MMA Dünya Şampiyonu oldu.

Sporcularımıza Havaalanında yaşatılan tüm zorluklara rağmen şampiyonada kıran kırana mücadele ettiler ve 3 sporcumuz ile katıldığımız bu şampiyonadan 3 Altın madalya alarak ayrıldı.
Sporcularımız İstanbul’dan Tiran Havaalanına indikten sonra İtalya Pissa Havaalanına transit geçiş yapacaklardı.Ama Tiran Havaalanındaki Arnavut polisler tarafından sporcularımızın pasaportlarına sahte diyerek el konuldu. Sporcularımız havaalanında neredeyse 5 saat aktarma için süre olduğu halde bekletildi ve uçağın kaçmasına sebeb oldular.Tüm yasal evrakları tam olan sporcularımıza sanki bir sporcu değilde bir terörist gibi davrandılar.Daha sonrada dalga geçer gibi bir tavırla pasaportlarınız sahte değil gidebilirsiniz dediler.Ama bu 5-6 saatlik bekleme sürecinden sonra uçak kaçtı tekrar o biletleri alacak paramız yok diyen sporcularımıza hiç bir şekilde yardımcı olunmadı.Bunun sorumlusu sizsiniz dememize rağmen hiç umursamadılar.

Burda devreye Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN bey girdi ve Tiran Büyük Elçisini aradı.Tiran Büyük Elçisi ve Beraberinde gelen Askeri ateşeler olaya el koydu ve sporcularımız tartıya yetiştirmek için canla başla mücadele verdiler ve sporcularımızı İtalya Milan havaalanına oradanda organize ettikleri özel bir araç ile İtalya Carraraya getirdiler.Sporcularımız tartıya yetişti.

Ve sonuç ortada Federasyon Başkanımız Ali ARIK gözetiminde giden 3 sporcumuz ile girdiğimiz Dünya MMA Şampiyonasın’dan 3 dünya şampiyonu ile ayrıldık.Yapılan bu muamele sporcularımızı gerçekten çok kamçıladı.O yorgunluklarına ve tüm sıkıntılara rağmen kıran kırana mücadele ettiler.

Buradan öncelikle sporcularımızın organizasyona yetiştirilmesi için canla başla yardımcı olan ve bizi bir an bile yalnız bırakmayan Sayın Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN beye , Arnavutluk Büyük Elçimiz Sayın Murat Ahmet YÖRÜK beye,BSPSH Genel Başkanı Sayın Gezim KALAJA’ya ,Milano Büro Memur-Sen Temsilcisi Sayın Ümit EROĞLU’na sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca bu değerli sporcularımızın yetişmesinde büyük emeği olan değerli ailelerine ve değerli MMA Antrenörleri Güray SABUNCU hocamıza ve Murat CANPOLAT hocamıza teşekkür ederiz.