KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İLE MMA SPOR DALI PROTOKOLÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İLE MMA SPOR DALI PROTOKOLÜ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kick boks Federasyonu ile Türkiye MMA  Federasyonu arasında MMA Sporunun gelişimi için spor işbirliği protokolü imzalandı;

27 Ekim 2017 Tarhin’de Lefkoşa’da KKTC Kick Boks Federasyonu’ndan Başkan Niyazi Demirel, Genel Sekreter Mehmet İngenç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Nusret ile Türkiye Cumhuriyeti MMA Federasyonu Başkanı Ali ARIK, KKTC Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunuldu,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na yapılan ziyaret sonrası Türkiye Cumhuriyeti MMA Federasyonu adına Federasyon Başkanı Ali ARIK ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kickboks Federasyonu adına Federasyon Başkanı Niyazi Demirel arasında, Spor İşbirliği Protokolü imzalandı.

 

KKTC Spor Dairesi Müdürlüğü’nde, yapılan İmza töreninde Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ve Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı hazır bulundu.

17 Maddeden oluşan İşbirliği Protokolü, MMA  sporu ile ilgili iki federasyon arasında yardımlaşma ve işbirliği öngörüyor.

Spor Dairesi Müdürlüğü ziyaretinin ardından iki federasyon yetkilileri Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşe Büyükelçiliği Spor İşleri Sorumlusu, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Koordinatörü Semattin Öztürk’e ziyarette bulundular. Ziyarette KKTC Kickboks Federasyonunun yaptığı çalışmalar ve iki ülke Federasyonları arasında imzalanan Spor İşbirliği Antlaşması hakkında bilgi verildi.

MMA Federasyonu Başkanı Ali ARIK , Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetinde MMA  sporunun KKTC Kick Boks Federasyonu bünyesinde spor dalı olarak resmen başladığını ve uygun görülecek tarihlerde ;Level denkliği, Antrenör ve Hakem Kursu olarak başlayacağını, bundan sonra KKTC de Kick boks ve MMA Federasyon Başkan Niyazi Demirel ve Genel Sekreter Mehmet İngenç ile yakın çalışmalar ve projeler gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Haberin devamına ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Kaynak : Kıbrıs Spor Yeni